bellen

bellen

mailen

route

facebooklinkedintwitter

Airco onderhoud

Airco onderhoud is ontzettend belangrijk voor het resultaat en de levensduur van het apparaat. Door goed airco onderhoud uit te voeren voorkom je een hoop problemen en blijft normaal gesproken de airco unit functioneren zoals dat hoort.

Veel terugkomend airco onderhoud kun je in sommige gevallen zelf uitvoeren. Hoe makkelijk dit gaat en om de hoeveel tijd je onderhoud aan de airco moet (laten) besteden hangt af van het soort airco.

Voor het onderhoud van de airco moeten de volgende dingen gebeuren:

  • Filters schoon maken of vervangen
  • Buitendeel airco schoonmaken en nakijken
  • Koelmiddel bijvullen
  • Jaarlijks airco onderhoud

Filters airco schoonmaken of vervangen:

Wanneer een airco veelvuldig (dagelijks) wordt gebruikt moeten de filters maandelijks gecheckt worden. De filter  moet wanneer hij vuil is worden schoongemaakt.

Het schoonmaken van de aircofilter kun je met een stofzuiger doen. Wanneer er nog vuilaanslag op het filter zit kun je het filter nog uitwassen.

Voordat je de filter weer gaat gebruiken moet hij wel goed droog zijn. Om de zoveel tijd moet een filter toch echt vervangen worden. Je leverancier kan je vertellen wanneer dit moet gebeuren.

Door het onderhoud aan een aircospecialist uit te besteden weet je zeker dat alles op tijd en goed vervangen wordt. Zo heb je langer plezier van je airco.

Buitenunit airco schoonmaken en nakijken:

Het buitendeel van de airco moet ook regelmatig op vuil gecontroleerd te worden. Verwijder het aanwezige vuil zodat de airco niet belemmerd wordt in het functioneren.

Je kunt vuil verwijderen met een vochtige doek en een sopje. Stof aanslag kun je verwijderen door het te stofzuigen. Behalve het schoonmaken van de buitenunit moet hij ook gecontroleerd worden. Dit moet je laten uitvoeren door een vakman. 

Koelmiddel bijvullen:

Wanneer er koelmiddel moet worden bijgevuld in de airco kan je dit beter uitbesteden aan de aircospecialist. Het bijvullen van koelmiddel is een moeilijke klus als je het juiste materiaal niet hebt.

De airco moet voorzichtig worden opengemaakt om de koelvloeistof bij te kunnen vullen. Ook moet de vloeistof onder een bepaalde druk gezet worden in het gesloten systeem.

Vraag vrijblijvend een serviceovereenkomst aan

 

 

Overheid start hand verplichte aircokeuring Proces herziening EPBD

Wetswijziging Regeling f-gassen en BRL100 en 200

 

Certificeringen

kiwa     stek   2019 Logo NVKL klimaat   VCA logo 1000x569px RGB 2.0